Vårat Hus :)

Jag tänkte berätta lite om vårat hus :) Som vi flyttar in i 1Mars :D Kan väl säga att det gått snabbt med tanke på att det bara är 10 dagar sen vi köpte huset :P Men ganska skönt, då slipper vi vänta för länge :) 

Här över ser ni då lite fotton på huset från vägen, bilderna är ifrån google maps :D Vi har inga egna fotton än, men det kommer komma massor om några veckor :D Så ni får tacka google maps för att ni får se huset redan nu ;) hihi.

Huset ligger 2,5mil ifrån Eskilstuna. Ut på landet. Huset är 230kvm stort + källare på 115kvm, derav halva ytan är garage. All el är bytt. Allt avlopp är bytt. Köket är renoverat 2007. Tomten är på 4000kvm ( Eller inte riktigt, den är på 3998kvm typ :P höhö) Det fins ett fristående garage på ca 30-40kvm. Det är ett trä hus men fasaden är puts (?). Vi tänker klä om huset, men när det händer vet vi inte. Vi har tom en fiskdam :O Den ligger på höger sida om huset och garaget men fins inte med på bilderna. Fiskdammen är 5x12meter.. en liten fiskdam bara :P  Där fins det koi carp (stavning?) guld id OCH kräftor!!!!! Hur många har det lixom? :P 

Huset har varit en gammal lanthandel :) Kul med ett hus som har historia :)

På nedervåningen finns grovkök, hall, 2 sovrum, badrum och ett kök på 50kvm :D Älskar köket!!! På övervåningen finns det 3 sovrum, vardagsrum med öppen spis, matsal och badrum. 

Huset är klart att flytta in i, vi behöver inte renovera nått för att kunna bo där! Men renovera lite ska vi ju ändå :) Vi måste ju göra huset till vårat egna med våran stil :)  På nedervåningen ska vi riva väggen mellan köket och ena sovrummet så vi kan flytta vardagsrummet ner, och då ha en öppen planlösning på kök-matsal och vardagsrum :) ca 70kvm stort blir det rummet :) Inte helt fel:)  Sen ska grovköket göras om till en ritktig hall/entré ( huvuddörren är på baksidan av huset,  men den använder man aldrig, så dom som bor där nu går in genom grovköket för att komma till det som egentligen är hallen) Sen ska ett förråd under trappan rivas, tar upp onödigt med plats tycker vi. 

På övervåningen kommer vi använda gammla vardagsrummet som sovrum. Vi kommer då alltså ha en öppen spis i sovrummet :) Matsalen blir bibliotek. Ena sovrummet blir mitt kontor. Sovrummet brevid det gammla vardagsrummet kommer bli ett walk-in-closet på nästan 25kvm :D Wohoo!! Badrummet ska bli större, det ska slås ihop med ett litet sovrum, så det blir ca 20kvm istället för 7kvm. :)  

Det ska bli kul att visa er före och efter bilder på allt som ska göras :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback