Historien om cykelen :)

När jag och Daniel var i Norge och hälsade på min mamma o så för några veckor sen, hittade jag en skatt i carporten.  Mamma visade fram sin Harely Davidson Fatboy, som förövrigt är skandinaviens snyggaste! Då stog jag o kollade på våran HD trike, och ser att lutade mot den står en gammal cykel. Jätte smutsig och dammig. Men en cool gammal cykel. Jag frågade vems cykel det var, Rolf som är min styvpappa kommer fram o kollar på cykeln, sen säger han Den är din!  

Jag hade aldrig sett cykeln tidigare, men jag ville gärna ha den så jag blev jätte glad!  En sån gammal cool cykel :)  Vet inte riktigt hur gammal den är, men från 70 talet engång, vilket betyder att min cykel är ca 40år gammal. Snacka om coolt :) Jag har letat o letat och klurat som bara den på vad det är för modell, men är nu 99% säker på att det är en DBS kombi lux eller en såkallad DBS  minisykkel. Den kan delas i två delar :)

Den är i bra skick, fast lacken är riktigt dålig.  Hade den varit fräschare hade jag behållt cykeln som den är och bara polerat upp den o så. Det hade ju varit det coolaste! Men eftersom märken, loggor o lack inte är i bra skick och vissa går inte ens att läsa längre så kommer jag pimpa den ganska rejält :D Hela cykeln ska lackas! Dock har jag lite beslutsångest angående vilken färg jag ska välja. Ny sadel.  Ape hanger bar (det är ett styre, jätte högt, oftast använt till motorcykel) Hantag med fransar. Nya däck. Mycket o göra men det ska bli så kul :D

Just nu ser den ut så här:

Kommentarer
Postat av: Sykkelmannen

Meg igjen. Var litt rask der, ser at du hentet den i Norge.

Ut fra designet på rammen og på bagasjebæreren vil jeg tippe at det er en Diamant Mini.

Tror alle DBS Kombi har ovalt "mellomrør" i rammen, Diamant har derimot bare runde rør, og DBS har litt lengre avstand mellom krank og bakaksel enn Diamant. Og bagasjebæreren er typisk for de første Diamant kombisykkelene.

2012-04-09 @ 19:04:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback